skip to Main Content

Comeback van De Volewijckers

Fusieclub DVC Buiksloot staat vanaf juli weer als ASC De Volewijckers in het veld. Daarmee is een legendarische club terug in het Nederlandse voetbal.

NOORD – Tijdens de speciaal ingelaste algemene ledenvergadering op 21 januari stemde 81 procent van de aanwezigen voor de naamswijziging van DVC Buiksloot naar ASC De Volewijckers. De tegenstemmers waren voornamelijk oud-leden van DWV, de voetbalclub die in 2013 noodgedwongen met ASC De Volewijckers opging in fusieclub DVC Buiksloot. De motor achter deze naamswijziging is Andries Jonker. Jonker speelde in de jeugd van De Volewijckers en voetbalde later bij de fusieclub. Tot en met 2017 was hij hoofdtrainer van Bundesliga-club VFL Wolfsburg. Jonker wil de club met de naam ASC De Volewijckers naar de top van het amateurvoetbal brengen. De club gaat het komende seizoen nog afmaken onder de naam DVC Buiksloot. Maar als de KNVB de wijziging goedkeurt, is ASC De Volewijckers op 1 juli terug als amateurclub.

Landskampioen

Bij DVC Buiksloot is al geruime tijd een strijd gaande tussen de oud-leden van De Volewijckers en die van DWV. Het ledenaantal van de fusieclub is de afgelopen jaren flink gedaald. Ook sportief en financieel gaat het niet naar wens. ASC De Volewijckers werd in 1920 in Noord opgericht. De club speelde een aantal jaren in de hoogste voetbalklasse en werd in 1944 zelfs landskampioen. Voetbaltrainer Co Adriaanse debuteerde er op z’n 17e als prof in de eerste divisie. De club had ooit een eigen stadion in Mosveld, maar verhuisde in 1964 naar sportcomplex Buiksloterbanne.

Back To Top
Zoeken