skip to Main Content

Welke speeltoestellen komen er in De Banne?

Tot 16 augustus kunnen bewoners van De Banne hun favoriete speeltoestellen kiezen voor het Koopvaardersplantsoen. Na de zomer gaat dit plantsoen op de schop.

NOORD – In september begint de gemeente met de vernieuwing van het Koopvaardersplantsoen. Dit plantsoen wordt een plek om te sporten, te ontspannen en te spelen.  Er komen onder meer twee speelplekken, één voor kinderen tot vier jaar en één voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Bewoners kunnen nog tot 16 augustus stemmen op hun favoriete speelgoedtoestel. Voor de jongsten is er keuze tussen een wipwapspeelplek, een combinatie met een houten wip, of een schommelspeelplek. Voor oudere kinderen komt er een boomhut of de banne burcht. Stemmen kan via amsterdam.nl/spelenindebanne/.

Fitnessrekken
De gemeente heeft het nieuwe plantsoen samen met de buurt ontworpen. Behalve twee speelplekken komen er fitnessrekken en balken voor oudere kinderen. In het midden van het plantsoen komt een waterplein. Op deze plek kunnen kinderen spelen met water en kunnen jong en oud elkaar ontmoeten. De moestuin blijft bestaan, maar de indeling verandert. Het nieuwe plantsoen moet open en overzichtelijk worden. De grote bomen blijven staan en er komen nieuwe planten en struiken, waardoor het plantsoen het gehele jaar door groen blijft.

Back To Top
Zoeken