skip to Main Content

Hulp bij gezondere levensstijl

Sinds kort kun je in het Brughuisje van de Tolhuistuin terecht voor adviezen voor een gezonde(re) levensstijl, een kookshop of een cursus ‘stoppen met roken’.

NOORD – Het Brughuisje van de Tolhuistuin is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die graag een gezonde(re) levensstijl wil. In de maanden juli en augustus zitten hier, in het kader van Gezond Noord, elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdags van 14.00 tot 16.00 uur ervaringsdeskundigen klaar om Noorderlingen te adviseren over een gezonde levensstijl en om ze te inspireren. Vanaf september zullen de experts zelfs meer dagdelen aanwezig zijn. Daarnaast zullen er door verschillende organisaties workshops en cursussen worden gegeven. Gratis of tegen een kleine bijdrage. Denk aan een kookworkshop, dan wel een cursus ‘omgaan met stress’ of ‘stoppen met roken’. Initiatiefnemer is Els Annegarn van Stichting Doras: ,,We vinden het heel belangrijk dat alles wat aangeboden wordt laagdrempelig is. Dus niet te duur en dicht bij de mensen.”

Ervaringsdeskundigen
Inmiddels heeft Gezond Noord al 21 ervaringsdeskundigen. De experts hebben zelf vanuit situaties als overgewicht, werkloosheid, eenzaamheid of gebrek aan geld hun leefpatroon omgegooid en leven nu een stuk gezonder. Door hun achtergrond weten ze écht hoe moeilijk het is om van levensstijl te veranderen. Onlangs zijn zij opgeleid om ook andere mensen te helpen en ondersteunen. Gezond Noord zit in het Brughuisje van de Tolhuistuin (Tolhuistuin 5), naast het Leeshuisje. Binnenkort komt er ook een locatie in Nieuwendam. Meer info: facebook.nl/GezondNoord.

Back To Top
Zoeken