skip to Main Content

Tuinen Nieuw-West als openluchtpodium

De Tuin Als Openluchtpodium.

Zondag 5 september is het genieten ‘huiskameroptredens’ in de tuinen van Nieuw-West. Het is tijd voor Struinen in de Tuinen.

NIEUW-WEST – Honderden tuinen, verspreid door heel Nederland, doen zondag 5 september voor één dag dienst als openluchtpodium. In Amsterdam doen de tuinen in Nieuw-West mee aan deze editie van Struinen in de Tuinen. Tussen 12.00 en 17.00 uur strijken talloze podiumkunstenaars van diverse disciplines neer in het groen van de particuliere tuin. Struinen in de Tuinen is wellicht beter bekend als het jaarlijks terugkerende Gluren bij de Buren. Deze editie is verschoven naar de zomer, om eenmalig de krachten te bundelen met het zomerse zusje Struinen in de Tuinen. Daarbij worden de optredens dit jaar verplaatst van de huiskamers naar de tuinen van deelnemers, zodat de optredens coronaproof in de buitenlucht kunnen plaatsvinden. Bij Struinen in de Tuinen krijgen zowel groene blaadjes als ervaren rotten een toneel toebedeeld in naar verwachting 1.500 tuinen verspreid over in heel Nederland.

Talent in Huis

In elk van deelnemende tuinen van Struinen in de Tuinen worden drie optredens gegevens zodat bezoekers een mooie route kunnen samenstellen langs optredens in de (eigen) buurt. Van dromerige singer-songwriters, langs energieke hiphop, naar hartverwarmende theaterspektakels. Met Struinen in de Tuinen biedt de organisatie acts mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Vanuit die gedachte organiseren ze ook het jaarlijkse programma Honderden tuinen, verspreid in gemeenten door heel Nederland, worden zondag 5 september voor één dag omgetoverd tot een openluchtpodium. In Amsterdam doen de tuinen in Nieuw-West mee aan deze editie van Struinen in de Tuinen. Meer informatie is te vinden op struinenindetuinen.nl.

(Foto: Flickr / InSapphoWeTrust)

Lees ook…

Maar wie helpt de mantelzorger?

Back To Top
Zoeken