skip to Main Content

Tropische sferen in Oosterpark

Op 24 augustus is er weer een buurtfeest in Oost. Op die dag worden de tropen naar het Oosterpark gehaald en kun je op blote voeten dansen met een kokosnoot in je hand.


OOST- Foodtrucks, markthouders, dansscholen en andere ’toffe initiatieven’ kunnen zich nog aanmelden via het formulier op de Facebook-pagina van Tropisch Oost, ofwel: het warmste buurtfeest van het jaar in het Oosterpark. Op 24 augustus verandert de gigantische achtertuin van Hotel Arena Amsterdam, Generator Hostel Amsterdam, De Tropen en het KIT Royal Tropical Institute in één groot tropisch paradijs, compleet met bandjes en dj’s die deuntjes uit de hele wereld laten horen, dansworkshops en een wereldmarkt. Van 12.00 tot 22.00 uur hapjes scoren, cocktails proeven, flirten en lurken aan een kokosnoot.

Tango
In ieder hoekje gebeurt iets anders. Zo kun je bij de koepel dansen op de muziek die uit de  ‘Grooveproof dj-bus’ knalt. In de tuin van café-restaurant De Tropen is een heuse Latin Area waar Rum On The Rocks en Soepeltjes de boel opzwepen. Voor je het weet beland je verderop in een dansles van MiraTango. Natuurlijk is er ook aan kinderen gedacht. Ze kunnen zich laten schminken door Denise Kort en eindeloos knutselen in de Knutsbus. Ook kunnen ze zich uitleven op de springkussens en ouderwets hoepelen bij Floris Bro. Vorig jaar was dit feest van Wicked World Events en Kameleon Concepts een succes. Dikke kans dat het dit jaar wéér raak is.

Moderne Hippie Markt
Om er de 24ste picobello uit te zien, zou je op 11 augustus naar de Moderne Hippie Markt in de prachtige tuinen van De Tropen kunnen gaan. Van 12.00 tot 18.00 uur vind je er ‘alles op het gebied van fair, duurzaam, vintage, retro & hippie’. Volwassenen: €2,50 per persoon, kinderen gratis. En, als je toch in buurt bent, loop dan even binnen bij De Tropen voor iets fris (Obrigado kokoswater) en iets hartigs (samosa’s van Mama Kenia).

Back To Top
Zoeken