skip to Main Content

Verbazing over zwemverbod Borneokade

Verbazing Over Zwemverbod Borneokade

Zanger Douwe Bob en vele anderen springen graag vanaf de steiger aan de Borneokade het IJ in. Maar sinds kort is dat verboden en riskeren zij een boete van €140. Of toch niet?

OOST – Op warme dagen ligt de meterslange steiger aan de Borneokade tjokvol met mensen. Sommige omwonenden klaagden al langer over de geluidsoverlast op zulke momenten en stapten naar de rechter. In eerste instantie haalden ze bakzeil, maar via een kort geding tegen de gemeente kregen ze alsnog gelijk. Er kwamen borden waarop staat dat zwemmen is verboden, op straffe van een boete van €140. Toch lijkt het erop dat de kans op straf gering is. Daags na de uitspraak liet een woordvoerder van de gemeente in de media weten: ,,We gaan hier niet actief handhaven op zwemmers.”

Gedoogbeleid
Velen zijn tegen het verbod. Zo zei zanger Douwe Bob tegen AT5: ,,Er lopen vreemde mensen rond hoor hier. Sommigen genieten ervan om geluk van andere mensen af te pakken. (…) Er wonen er hier een paar en die willen de wereld gewoon zien fikken.” Volgens de gemeente was het altijd al verboden om te zwemmen in de Entrepothaven, maar werd het gedoogd omdat er zoveel mensen van genieten. Ze moesten zich wel houden aan ‘huisregels’, zoals stil zijn na 22.00 uur. De gemeente erkent dat maar ‘een kleine groep’ een zwemverbod wil.

Back To Top
×Close search
Zoeken