skip to Main Content

Ondernemers Eerste van Swindenstraat vrezen omzetverlies

Ondernemers Eerste Van Swindenstraat Vrezen Omzetverlies

De buurt is blij met de opknapbeurt van de Eerste van Swindenstraat. Maar éénrichtingsverkeer? Dáár zitten de ondernemers niet op te wachten.

OOST – Het stadsdeel en de buurt zijn het erover eens dat de Eerste van Swindenstraat aan een opknapbeurt toe is. De gehele straat wordt opnieuw ingericht met nieuwe bomen én éénrichtingsverkeer. Ondernemers vrezen dat zij door dat laatste klanten zullen verliezen. Begin dit jaar werd al geëxperimenteerd met éénrichtingsverkeer in de straat. AT5 sprak hierover onlangs met diverse entrepreneurs. Joan Windzak van Educulture, een zaak voor kinderboeken en speelgoed, zei: ,,Klanten die hier wilden parkeren, maar dat niet konden, die moesten helemaal aan het eind van de straat gaan parkeren. Je kunt niet inschatten hoeveel mensen gewoon weg zijn gegaan en niet terug zijn gekomen, omdat zij geen parkeerplek konden vinden.”

Juridische actie
Volgens juwelier Arjo Stork zette hij tijdens de proef met éénrichtingsverkeer een kwart tot een derde minder om dan in de maanden ervoor of erna. Stork: ,,Van andere ondernemers heb ik het ook gehoord: éénrichtingsverkeer gaf omzetverlies. Nu kun je ook zeggen: het ligt ergens anders aan. Maar voor ons is het 99% zeker dat het aan de proef lag.” Het stadsdeel laat in een reactie aan AT5 weten dat ze er nog steeds van overtuigd is dat de straat gebaat is bij éénrichtingsverkeer. Houdt de gemeente vast aan éénrichtingsverkeer, dan overwegen de ondernemers juridische actie.

Back To Top
×Close search
Zoeken