skip to Main Content

Theaters Tilburg heeft nu huisorkest

Theaters Tilburg Gaat Met Kamerata Zuid Samenwerken…

De samenwerking tussen Theaters Tilburg en kamerorkest Kamerata Zuid wordt geïntensiveerd. Kamerata wordt daarmee het huisorkest. Kamerata Zuid gaat acht concerten geven in Theaters Tilburg, twee per seizoen…

TILBURG – Een heuglijk moment voor Theaters Tilburg en kamerorkest Kamerata Zuid! Directeur Rob van Steen van Theaters Tilburg en Marieke Machado-Veekens, zakelijk leider van Kamerata Zuid, tekenden een convenant. De twee partijen willen de samenwerking die zij hebben op het gebied van ontwikkeling van muzikale producties, programmering en publieksbereik intensiveren. Kamerata Zuid wordt hiermee het huisorkest van Theaters Tilburg. Dit orkest moet de verbinding aangaan tussen de klassieke muziek en andere genres om klassiek toegankelijk te maken voor een veel breder publiek. Het is de bedoeling dat zij per seizoen tenminste twee concerten geven, samen met andere artiesten. Het zijn niet de minste namen die zij op het oog hebben! Denk aan Jett Rebel en Iris Hond.

Educatieproject

Er bestond overigens al een samenwerking tussen twee partijen. Het orkest repeteerde niet alleen in de zaal van Theaters Tilburg. Ook maakten zij er nieuwe producties en organiseren zij al sinds 2018 de Young Classical Talent Award. Dit is een educatieproject en talentenwedstrijd ineen, dat door de twee partijen en verschillende Tilburgse middelbare scholen wordt georganiseerd.

(Foto: City Nieuws)
Back To Top
Zoeken