skip to Main Content

Tegen uitbreiding betaald parkeren

Tegen Uitbreiding Betaald Parkeren

De invoering van ‘betaald parkeren’ houdt de gemoederen in Nieuw-West flink bezig. De stadsdeelcommissie is in elk geval tegen.

NIEUW-WEST – Een meerderheid van D66, Denk, VVD, 50plus en PvdA in de stadsdeelcommissie stemt tegen de plannen van het stadsdeelbestuur voor de uitbreiding van betaald parkeren in Nieuw-West. Op heel veel plekken in Nieuw-West is parkeren nog gratis en kunnen bewoners dus meerdere auto’s neerzetten. Het betaald parkeren zou nodig zijn omdat de parkeerdrukte toeneemt door automobilisten uit andere stadsdelen, of uit delen van Nieuw-West, waar nu al betaald moet worden . Het stadsdeelbestuur wil door de invoering van een vergunningenstelsel dit zogenaamde vreemdparkeren tegengaan. Het plan is om in buurten ten noorden en westen van de Sloterplas bewoners en bezoekers te laten betalen voor het parkeren van de auto. In de nieuwe gebieden gaat een tarief gelden van €1,40. Bewoners kunnen voor €30 per jaar een parkeervergunning krijgen.

Hogere tarief
In delen van Nieuw-West kost parkeren na de verhoging van de tarieven per 1 april nu al €2,50 tot €4,50. Dat hogere tarief geldt vooral in de zone rond de Ring A10 West. Het tarief van €2,50 betalen automobilisten met name ten oosten van de Sloterplas en bij het Osdorpplein. Bewoners en ondernemers krijgen nog de mogelijkheid te reageren op het plan van het stadsdeelbestuur. Maar uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad of het betaald parkeren daadwerkelijk wordt ingevoerd.

Back To Top
×Close search
Zoeken