skip to Main Content

Tango-haltes in Noord

Van 26 december tot en met 1 januari rijdt de TangoTrain weer door Amsterdam. Op de route liggen ook zat haltes in ons stadsdeel. Waar moet je in Noord zijn tijdens dit tangofestival?

NOORD – Festival TangoTrain vindt dit jaar voor de vijfde keer op rij plaats. Gedurende dit evenement in de donkere dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw kun je op verschillende locaties in de stad ’s middags en ’s avonds de tango dansen en door de wol geverfde dansers bewonderen. Kunstenares Marianne van Berlo houdt een tango-expositie en er worden tangofilms vertoond. Het tangofestival is een initiatief van Jan Dirk van Abshoven en Wouter Apituley, beiden zijn al sinds 2006 actief in de lokale tangoscene. Ze organiseren tangosalons in het Muziekgebouw aan ’t IJ en, sinds 2009, Amsterdamse tangomarathons van drie dagen. Om te laten zien wat de stad qua tango heeft te bieden, bedachten ze een compleet festival rond de Argentijnse dans. Tijdens TangoTrain kun je het IJ oversteken en bijvoorbeeld binnenlopen bij De Duif in het centrum of Studio Borger in West, maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken: bij het Zonnehuis bijvoorbeeld of Dansschool Eddy Spier. Op donderdag 27 december organiseert La Bruja een dansavond in het monumentale theater aan het Zonneplein (€15 per persoon). La Bruja is een begrip onder Amsterdamse tangofans. De school aan de Kamperfoelieweg is opgericht door Corine Groenewegen, een ervaren tangodansers die al twintig jaar via workshops en demonstraties bezig is om de dans in Nederland op de kaart te zetten.

Eddy Spier

Op zaterdag 29 december en zondag 30 december organiseert La Bruja tangomiddagen bij Dansschool Eddy Spier aan de Korte Papaverweg 17 (€10 per persoon). Op deze middagen kun je tussen het dansen door kleine happen bestellen. Kijk voor meer informatie, zoals het volledige programma, op tangotrain.com.

 

[BIJSCHRIFT]

Het Zonnehuis, een van de tango-haltes in Noord

 

[CREDIT]

Martin Alberts/Stadsarchief Amsterdam

Back To Top
Zoeken