skip to Main Content

Dino’s in het Noorderpark

De knalrode dinosaurussen van het Amsterdamse kunstenaarsduo La Cruz en Helweg staan tot en met 20 december 2019 in het Noorderpark. Ontdek Jurassic Island!

NOORD – Je kunt ze niet missen als je aan de kant van Volewijck door het Noorderpark wandelt; de rode huidskleur van de dinosaurussen contrasteert flink met de bruin- en groentinten van het park. Het lijkt alsof de dieren er altijd zijn geweest, maar niets is minder waar. De dino’s zijn in november per verhuiswagen en opblaasboot vanuit het Oosterpark naar het Noorderpark verhuisd. Kinderen van scholen uit de Oosterparkbuurt hebben naar aanleiding van de beelden zelf kleine dino’s getimmerd en beschilderd. De kunstenaars hopen dat kinderen in Noord dit ook gaan doen.

Wetenschap
De metershoge beelden zijn gecreëerd door La Cruz en Helweg, een kunstenaarsduo uit West. Toen zij merkten dat dino’s erg geliefd zijn bij kinderen besloten ze die beesten in te zetten om kinderen warm te laten lopen voor de wetenschap. Hun beelden werden voor het eerst in 2016 op het Wilhelmina Gasthuisterrein tentoongesteld. Daarna gingen ze op tournee en waren ze onder meer te zien in het Utrechtse Wilhelminapark en bij Strand Blijburg. Ze staan nog tot en met 20 december 2019 op ‘Jurassic Island’ in het Noorderpark.

Back To Top
Zoeken