skip to Main Content

Stedelijk zoekt hippies en provo’s

Voor een verhalenproject in het Stedelijk is het museum op zoek naar hippie’s, Dolle Mina’s en provo’s die The Summer of Love in 1968 hebben meegemaakt.

Wie daar een goed verhaal over heeft, kan dat op 19 oktober komen vertellen in het Stedelijk. Tot en met 9 januari zijn het The Sixties die centraal staan in het museum. De tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum laat de ‘tegencultuur’ zien in Amsterdam in de jaren ‘60, waarin Amsterdam zich ontpopt tot een progressieve en artistieke vrijplaats die een grote aantrekkingskracht uitoefende op jongeren uit de hele wereld.
Kunstenaars gingen zich verzetten tegen de gevestigde orde en mijden muzea en zochten nieuwe podia: op straat, in tijdschriften en op televisie. Kunst kon ook een gebeurtenis zijn, of een ingreep in de stad. Denk aan de kerstboom middenin de zomer van Wim T. Schippers en natuurlijk het iconische televisieprogramma Hoepla.

Alle Amsterdammers die in 1968 18 jaar oud waren, mogen trouwens gratis naar binnen. Degenen die nog levendige herinneringen hebben aan die jaren, kunnen behalve foto’s ook verhalen delen over 1968.

Back To Top
Zoeken