skip to Main Content

Sporthal vernoemd naar Yvonne van Gennip?

De Sporthal Door OLCO/AGS Architecten.

Hoe gaat de sporthal in Haarlem Noord heten? Wordt de hal vernoemd naar Yvonne van Gennip of Ed Koper Hal of wordt het Bavo Sporthal of Sinnevelt Hal? Haarlemmers zijn aan zet.

HAARLEM – In Haarlem Noord wordt hard gewerkt aan een sporthal tussen de achterkant van middelbare school Het Schoter en woonflat Parksight. De oplevering is gepland voor december dit jaar, zodat vanaf 2022 volop gebruik gemaakt kan worden van de sporthal. In deze sporthal komt onder andere ruimte voor topsport volleybal en gymles voor Het Schoter. Er is alleen één klein probleem, de hal heeft nog geen naam. De gemeente besloot een wedstrijd uit te schrijven. Mensen konden een passende naam insturen, waarna een jury een shortlist samenstelde van vier namen. De jury bestaat uit sportwethouder Michel Rog, Ria Luisini (wijkraad Sinnevelt), Babs Koeman (Leerling Het Schoter) en Nikki Biesbrouck (jeugdlid Volleybal Combinatie (VC) Spaarnestad). Tot en met 21 juni mogen Haarlemmers stemmen op één van de vier genomineerden…

Bekende sporters

Twee van de namen zijn van sporters: De Yvonne van Gennip Hal en de Ed Koper Hal. Yvonne van Gennip won tijdens de Olympische Winterspelen in Calgary van 1988 drie gouden medailles. En zij is dichtbij de nieuwe sporthal geboren. Ed Koper dankt zijn roem aan zijn verdiensten voor de volleybalwereld. Hij heeft veel gedaan voor de volleybalclub (Die Raeckse) waar VC Spaarnestad uit is ontstaan. VC Spaarnestad wordt één van de verenigingen die gebruik maakt van de hal. De andere twee opties zijn de Bavo Sporthal (naar de bekende Haarlemse kerken) en de Sinnevelt Hal (naar de wijk). Stemmen kan via haarlem.nl/sporthal.

(Foto: OLCO/AGS Architecten)

Lees ook:

Is Haarlem meest toegankelijke gemeente?

Back To Top
Zoeken