skip to Main Content

Horeca op locatie Watermeterfabriek

Archiefbeeld Van De Watermeterfabriek.

Willem van der Eerden kocht de voormalige watermeterfabriek. Hij deed het hoogste bod. Van der Eerden: ,,We staan te popelen om aan de slag te gaan en al onze ideeën vorm te geven.”

HAARLEM – De voormalige Watermeterfabriek aan de Noord Schalkwijkerweg is verkocht. Over de Watermeterfabriek was veel te doen. Diverse partijen zagen wel wat in de locatie, bijvoorbeeld voor sociale dagbesteding. De gemeente besloot het pand echter te verkopen aan de hoogste bieder. En dat is Willem van der Eerden. Van der Eerden, ondernemer in de evenementen- film- en tv-branche, gaat er horeca in vestigen. ,,We staan te popelen om aan de slag te gaan en al onze ideeën vorm te geven en te presenteren aan de Haarlemmers. We willen zo snel mogelijk gelegenheid bieden om heerlijk te komen dineren, borrelen, kijken en genieten zoals we anderhalf jaar geleden nog gewend waren.”

Komende generaties

Van Eerden gaat het bedrijf samen met partner Sanne van Brunschot exploiteren. Er kunnen ook andere activiteiten plaatshebben, zoals tentoonstellingen en tv- en filmopnames. Wethouder Jur Botter: ,,Haarlem heeft ontzettend veel mooie panden. Een aantal daarvan wil je als gemeente vasthouden zodat ze voor komende generaties ook bewaard blijven. Om ze goed te kunnen onderhouden verkopen we de panden die we níet hoeven vast te houden. De Watermeterfabriek is daar een voorbeeld van. Ik ben blij om te zien dat er een enthousiaste koper dit monument niet alleen opknapt, maar ook een bestemming geeft waar heel Haarlem van kan genieten.” Naar verwachting opent Van der Eerden zijn horeca-etablissement in de winter van 2022.

(Foto: Noord-Hollandsarchief / Jos Fielmich)

Lees ook:

Sporthal vernoemd naar Yvonne van Gennip?

Back To Top
Zoeken