skip to Main Content

Scan & Go-primeur bij Dirk  

Supermarktketen Dirk van den Broek gaat een nieuwe manier van afrekenen testen. De Dirk-vestiging aan de IJdoornlaan heeft de primeur van Scan & Go.

 

NOORD – De zelfscan bestaat al langer bij 24 filialen van Dirk. Klanten lopen met een mobiel scanapparaat door de supermarkt en scannen alles wat in het mandje of de boodschappenkar gaat. Uiteindelijk worden de boodschappen betaald via pin bij de betaalpaal. Het nieuwe Scan & Go werkt anders: het is niet meer nodig om winkelend in de supermarkt alle producten te scannen. Je kunt vrijuit winkelen en pas na afloop scan en betaal je de boodschappen bij een speciale kassa. Aan de IJdoornlaan komen vier van deze kassa’s. Bewoners van Noord hebben de primeur, het systeem wordt hier tot begin volgend jaar getest. Bij succes wordt het uitgerold naar andere filialen. Bijzonder is dat het bij twee van de vier speciale kassa’s mogelijk is om met contact geld te betalen. Voor veel mensen een verademing in deze tijd van pinnen en contactloos betalen. Omdat er geen caissière bij deze kassa’s zit, gebruikt Dirk voor de contante betaling SafePay.


Menselijke foutjes

SafePay is een betalingssysteem waarbij geen kassa wordt gebruikt. De klant kan er zelf munten en papiergeld instoppen. SafePay geeft automatisch het juiste wisselgeld terug. Het papiergeld wordt direct in een beveiligde cassette opgeborgen. Zo is het beschermd vanaf het moment van betalen tot het in een geldtelcentrale komt. SafePay voorkomt ook kasverschillen door menselijke fouten.

 

Back To Top
Zoeken