skip to Main Content

Prestigieuze architectuurprijs voor Hotel Jakarta

Tijdens de uitreiking van de Amsterdamse Architectuur Prijs 2019 bleek Hotel Jakarta aan de Javakade dé lieveling van het publiek te zijn.

OOST – Architectuurcentrum Amsterdam reikte onlangs in de Posthoornkerk voor de twaalfde keer de Amsterdamse Architectuur Prijs uit. Deze belangrijkste architectuurprijs van de stad, staat bekend als ‘de Gouden A.A.P’. De vakjury kende de prijs toe aan de stations van de Noord/Zuidlijn, maar de publieksjury koos voor een andere winnaar: Hotel Jakarta aan de Javakade. Zowel de architect als de opdrachtgever van de winnende projecten kregen de prijs uitgereikt. Bij Hotel Jakarta waren dat seARCH (architectenbureau) en Westcord Hotels (opdrachtgever).

Voorbeeldproject
Volgens de publieksjury is het hotel met zijn subtropische binnentuin een voorbeeldproject waar er meer van mogen komen in de stad. ,,Meer, in de zin van meer groen in ontwerpen en meer eenvoudige vernuftige geïntegreerde innovaties op het gebied van duurzaamheid. Zowel in materialen als in geïntegreerde technieken die esthetisch mooi, onzichtbaar of onderhoudsvriendelijk zijn. Maar ook meer in de zin van samenwerkingen met verschillende instanties in de stad, zoals het Tropenmuseum en de Hortus Botanicus, die al worden meegenomen in het concept van het gebouw.” De publieksjury bestond dit keer uit Kiek Bigot (voormalig docent Frans), Tom Fresen (voormalig directeur gezondheidscentra in Diemen) en Anja Sijben (kunstenaar en schipper).

Back To Top
Zoeken