skip to Main Content

Samen eten en verhalen delen 

Op mei vieren bewoners van Oost uitbundig de vrijheid. Zo kunnen ze van de ene naar de andere gezamenlijke maaltijd in het stadsdeel en kunnen ze terloops cultuur meepakken.  
 
OOST – Op 5 mei is er vanaf 9.30 uur een Vrijheidsontbijt op het Javaplein. Iedereen is welkom om samen te eten en verhalen te delen. Om 10.30 uur start een Vrijheidsmaaltijd in de Krugerkamer aan het Krugerplein. De maaltijd begint met koffie of thee en joodse lekkernijen als boterkoek. Later is er soep met joods vlechtbrood (challah). Tussendoor zijn er verhalen van en over mensen die in de Transvaalbuurt woonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij Museum Perron Oost aan de Cruquiusweg 11 wordt de vrijheid gevierd met een maaltijd op het perron én een speciaal programma. Dit jaar is er een tentoonstelling van vluchtelingen. Immers, zij kunnen als geen ander de impact van het oorlogsgeweld laten zien. 
 
De Migrant 
Om 15.00 uur opent de expositie Een shelter van herinneringenHet diner, bereid door buurtkoks, start om 18.00 uur (€7,50 per persoon). Tijdens het eten staat kunstenares Anaïs López in de schijnwerpers met De Migrant, een voorstelling over het turbulente leven van een Javaanse vogel. Bij het diner is plek voor 100 personen. Reserveren: info@museumperronoost.nl06.5340.4786. 

Back To Top
Zoeken