skip to Main Content

Planet B geland op Amsterdam Science Park

Technologiecentrum De Waag op de Nieuwmarkt heeft zijn eerste buitenpost geopend: Planet B. Op deze plek in het Amsterdam Science Park beitelen burgers, kunstenaars en wetenschappers aan de toekomst.

OOST – Sinds kort heeft de Startup Village in het Amsterdam Science Park er een nieuwe ‘beginneling’ bij op het gebied van innovatie en wetenschap. Startup ‘Planet B’ is de eerste buitenpost van De Waag. Voorheen opereerde deze organisatie, die werkt op het kruispunt van kunst, wetenschap en technologie, enkel vanuit het gelijknamige gebouw in het centrum. Volgens de website van De Waag is Planet B is een plek waar ‘burgers, kunstenaars en wetenschappers op gelijke voet samenwerken aan een inclusieve en ecologische toekomst’. Hiervoor zullen ze samen op zoek gaan naar antwoorden op urgente sociale en ecologische vragen.

Artificiële intelligentie
Op festival We Make The City werd de eerste ‘expeditie’ vanaf deze planeet gelanceerd: AI Culturele Lab. Tijdens deze missie wordt het thema artificiële intelligentie (AI) onderzocht. Een gezelschap van kunstenaars, wetenschappers, ondernemers, burgers en technologie-ontwikkelaars zal dit onderwerp, inclusief daarmee samenhangende ethische vraagstukken, ontleden. De komende jaren wordt onder meer onderzocht wat de maatschappij kan leren van de ruimtevaart.

Back To Top
Zoeken