skip to Main Content

AVV Zeeburgia heeft de eeuwige jeugd

In het najaar gaat het feest ter ere van het honderdjarige jubileum verder. Onlangs was het al ‘bal’ en kreeg AVV Zeeburgia een onderscheiding.

OOST – Op 28 juni, de dag dat AVV Zeeburgia honderd jaar werd, was er een receptie waarbij wethouder Simon Kukenheim (sport) de voetbalclub namens de gemeente een jubileumpenning gaf. Ook deelde KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag diverse onderscheidingen uit aan leden die zich al jaren inspannen voor de club. Freek de Jonge babbelde de receptie aan elkaar. Volgens Oostonline is de cabaretier regelmatig op maandag- en donderdagmiddag bij de club te vinden. Hij doet dan met oud-voetballers als Sjaak Swart en Simon Tahamata op een bijveld mee aan het ‘wekelijkse voetbaluurtje’. Sinds de oprichting heeft de club honderden talenten opgeleverd aan profclubs. Talenten als Ryan Donk, Stanley Menzo en Kenny Tete komen bij Zeeburgia vandaan.

Samenspel met vluchtelingen
AVV Zeeburgia is honderd jaar geleden opgericht door vier vrienden die niet op straat mochten voetballen. Nadat zij weer eens waren weggestuurd, gingen ze op zoek naar een eigen plek. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een eigen club op sportpark Middenmeer. Sinds kort heeft AVV Zeeburgia daar een nieuw clubhuis. Sinds er erkende vluchtelingen in het park wonen (Stek Oost) wonen, betrekt Zeeburgia hen bij de club, zoals met de scheidsrechtercursus ‘Refugees Referees’. Het jubileum, genaamd ‘De Eeuwige Jeugd’, heeft in het voorjaar nog diverse activiteiten op de agenda. Zo speelt op 6 september Klassiek Ajax tegen Klassiek Zeeburgia. Zie verder: 100jaarzeeburgia.nl.

Back To Top
Zoeken