skip to Main Content

Oude Bridgeclub Noord zoekt nieuwe leden  

Oude Bridgeclub Noord Zoekt nieuwe leden  

Cor en Ina Splunter namen 35 jaar geleden het initiatief om een bridgeclub te beginnen. Dat werd ‘Bridgeclub Noord’. Cor is inmiddels overleden en Ina is gestopt, maar het bridgen gaat door…  

NOORD – ‘Bridgeclub Noord’, zo noemden initiatiefnemers Cor en Ina Splunter 35 jaar geleden hun net opgerichte vereniging. In 1983 bestond de club uit slechts vier leden. Clubavonden werden toen nog gehouden in Buurtcentrum De Bol aan de J. Drijverweg, waar inmiddels de moskee Al-Houda en het wijksteunpunt Wonen zit. Toen bridgen in De Bol geen optie meer was, heeft Bridgeclub Noord jarenlang van locatie naar locatie gezworven. Uiteindelijk kwam Bridgeclub Noord in Het Zwanenmeer aan de Beemsterstraat 491. Hier werd in 2015 de Vereniging van Verenigde Bridgeclubs in Amsterdam-Noord opgericht. Een slimme zet, want daarmee waren ze groot genoeg om met behulp van de Nederlandse Bridge Bond gebouw Het Zwanenmeer aan de Beemsterstraat te kopen! Hier wordt overigens niet alleen gebridged, maar worden bijvoorbeeld ook Salsa- en yogalessen gegeven. Sinds de verhuizing naar Het Zwanenmeer speelt de Bridgeclub Noord hier nog altijd en met veel plezier. Ina van Splunter heeft na het overlijden van haar man de scepter overgenomen. Zij stopte uiteindelijk toen ‘haar bridgeclub’ overging op het elektronisch registeren van de uitslagen. 

Vriendschappen
Elke maandagmiddag komt Bridgeclub Noord in Het Zwanenmeer bijeen om te bridgen. De bridgemiddag begint altijd om één uur en duurt ongeveer tot half vijf. Momenteel zijn er 45 leden en heeft de club ruimte voor nieuwe leden. Enige kennis van het bridgen is vereist. Wie zich heeft aangemeld, kan in Het Zwanenmeer terecht voor een gratis proefmiddag. Secretaris Marion Golsteijn van Bridgeclub Noord laat weten: ,,Bridge is wat de leden met elkaar verbindt. Maar de sfeer in de club is minstens zo belangrijk. Er zijn al zoveel vriendschappen ontstaan! Dat is echt heel waardevol!”

Back To Top
×Close search
Zoeken