skip to Main Content

Tilburg beste binnenstad? Of niet?

Mocht Tilburg er in slagen om de titel Beste Binnenstad 2020 in de wacht te slepen, dan zal dat onze stad veel goeds brengen. Maar van een gelopen race is nog geen sprake. In totaal zijn er in de categorie ‘Grote Binnensteden’ tien steden genomineerd. De tweede categorie betreft middelgrote steden (tussen de 225 en 550 publieksgerichte functies). Er is sprake van een grote binnenstad als er meer dan 550 publieksgerichte functies zijn. De concurrentie is overigens stevig, want dat betreft Arnhem, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. 

Speeddate

De titel geldt voor twee jaar. In 2017 werd Breda uitverkozen tot Beste Binnenstad in de categorie Grote Binnensteden en Almere in die van Middelgrote Binnensteden. De verkiezing die al sinds 2003 in Nederland wordt gehouden, wordt georganiseerd door Platform Binnenstadsmanagement.

Alle genomineerde steden moeten nu aangeven welke ontwikkelingen hun binnensteden hebben doorgemaakt tussen 1 januari 2017 en 1 januari 2020.

Daarvoor moeten ze drie grote projecten/processen beschrijven. Tijdens een speeddateronde met de juryleden moet deze ontwikkeling mondeling worden toegelicht.

Op 9 maart kiest de jury per categorie twee finalisten; deze steden worden vervolgens bezocht en beoordeeld op diverse thema’s, zoals economie, veerkracht, identiteit en levendigheid. Half mei worden de winnaars bekendgemaakt!

Back To Top
Zoeken