skip to Main Content

Bouwprojecten in Noord lopen vast 

De bouw van de Y-towers en congreshotel Maritim, op het voormalige Shell-terrein is stil komen te liggen. Net als andere projecten in Noord. 

NOORD – De hoofdaannemer van het grote bouwproject van twee wolkenkrabbers en een megacongreshotel is van de bouwplaats gestuurd omdat er bij de geldschieters geen vertrouwen meer is dat deze bouwer, Züblin Nederland, het project op tijd afkrijgt. Ook zou er een conflict zijn over de bouwkosten die te hoog zouden worden. In Amsterdam lopen momenteel meer bouwprojecten vast. Zo kwamen ook de plannen voor de bouw van woningen en een hotel bij het metrostation Noord stil te liggen. Oorzaak is een enorm tekort aan bouwvakkers en bouwmaterialen. Door de economische bloei wordt er overal zoveel gebouwd dat zowel vaklieden als materiaal steeds schaarser wordt.  Het project op het voormalige Shell-terrein omvat een complex van 90.000 vierkante meter. Op de eerste vier verdiepingen zijn congreszalen gepland voor congreshotel Maritim. Daarboven is een daktuin gepland van Piet Oudolf en twee wolkenkrabbers van 110 meter hoog. Een van de torens omvat ruim 500 hotelkamers en de andere moet een woontoren worden.  

Tekort aan personeel
Op het bouwterrein is al flink gewerkt. Zo is de ondergrondse parkeergarage al in een gevorderd stadium en werd ook het grondwerk voor het congrescentrum al gedaan. Uit onderzoek blijkt dat vier op de tien bouwbedrijven last heeft van werk dat vertraging oploopt vanwege een tekort aan personeel en materialen. Onlangs meldde CITY al dat ook de bouw van (basis)scholen in Amsterdam in gevaar zou kunnen komen, omdat aannemers het werk voor het uitkiezen hebben en dan kiezen voor de meest lucratieve projecten.

Back To Top
Zoeken