skip to Main Content

CITY stelt 10 vragen aan modekoningin Monique Colignon

Couturier Monique Collignon (58) staat aljarenlang aan de vaderlandse modetop. Als geboren Schiedamse studeerde ze na de middelbare school aan de modeacademie in Rotterdam. Ze verruilde daarna Rotterdam voor de hoofdstad. Sinds corona ontwerpt Monique unieke mondkapjes die enorm populair zijn. CITY sprak met La Collignon! 

1

Je verhuisde van Rotterdam naar Amsterdam, hoe was dat?
,,Amsterdam raakte mij direct. Het is een dorp, maar toch ook een wereldstad. Rotterdam is en blijft overigens ook geweldig, ik vind dat altijd een soort New York.” 

2

Toch verruilde je drie jaar geleden de hoofdstad voor Amstelveen?
,,Wonen in het centrum van Amsterdam was geweldig, maar ik zou nu gillend gek worden door de drukte. In Amstelveen kan ik overal
relaxt naartoe lopen. Ach, elke periode heeft z’n charme.”

3

Heb je altijd modeontwerper willen worden?
,,Vanaf mijn zevende wist ik het eigenlijk al. Mijn moeder ook. Ik tekende altijd kleding en mijn moeder stimuleerde me enorm.” 

4

Welk ander beroep had  je willen uitoefenen?
,,Architect. Ik heb echt wat met huizen. Vroeger ging ik bij woningen kijken die in aanbouw waren. En woonprogramma’s vind ik ook heerlijk.”

5

Jouw bedrijf ging in 2013 onverwachts failliet. Wat heb je ervan geleerd?
,,Het was afschuwelijk, ik stond erbij en keek ernaar. Maar ik ben zo dankbaar voor de mensen die naast me zijn blijven staan, ook zakelijk. Denken in oplossingen is erg belangrijk.” 

6

Waarom twijfelde je of je mondkapjes moest gaan maken?
,,Mijn man Jan-Henny vroeg me als eerste of ik daar niet iets mee moest. Maar ik had daar helemaal geen zin in. Toen steeds meer vrienden mij appten, onder wie Sylvia Toth, begon ik met schetsen. Inmiddels is het bijna core business geworden en ze zijn TNO gecertificeerd. Ik ben er trots op. En straks? Ik zou graag kledingstukken op de markt willen brengen die iets betaalbaarder zijn. Of een samenwerking bewerkstelligen met een bedrijf zoals Zeeman.”

7

Wat is je zaterdag- of zondagochtendritueel?
,,’s Ochtends word ik ontzettend verwend door Jan-Henny met croissants en latte. Voor de rest bestaat het weekend gewoon uit opruimen, schoonmaken en natuurlijk naar m’n paard.”

8

Waarvan word jij steevast vrolijk?
,,Van Jan-Henny, hij kan me na al die jaren nog zo ertussen nemen. Muziek is ook erg belangrijk voor me. Als ik ontwerp en André Hazes staat heel hard op, mag niemand me storen.” 

9

 Wie verdient volgens jou een standbeeld?

,,Kinderoncoloog Prof. Dr. Rob Pieters, een van de initiatiefnemers van het Prinses Máxima Centrum. Hij stimuleert mensen ergens voor te gaan met zijn kunnen en charisma. Een onbaatzuchtig en bescheiden man.”

10

Nederland is een topland omdat… 

,,We onze mening mogen uiten, je moet een beetje zelfspot hebben. Ook vind ik het geweldig hoe de regering in de coronatijd heeft beslist dat we niemand laten stikken, ook de ondernemers niet.” 

Back To Top
Zoeken