skip to Main Content

‘Goede buur’ gezocht voor woongroep

‘Goede Buur’ Gezocht Voor Woongroep

Bij Timon op IJburg krijgen jongeren en jongvolwassenen de kans om zelfstandig te leren leven. Wil jij helpen? Dan staat er een appartement voor je klaar!

OOST – Stichting Timon biedt zorg aan gezinnen, jongeren en jongvolwassenen in de Randstad. In Amsterdam heeft de organisatie onder meer een woongroep aan de Maria Austriastraat 704 op IJburg.  In deze woongroep wonen vrijwilligers samen met jongeren en jongvolwassen die nog niet zelfstandig kunnen wonen. In deze omgeving krijgen ze een steuntje in de rug bij hun weg naar zelfstandigheid. De vrijwilligers (‘kernbewoners’) zijn géén hulpverleners, maar eerder ‘goede buren’. Ze geven persoonlijke aandacht, moedigen aan en doen andere dingen waardoor de jongeren of jongvolwassenen zich veilig voelen. Bij de woongroep op IJburg is plaats voor een vrijwilliger, voor wie een appartement beschikbaar is. De ideale kandidaat heeft onder meer ‘passie voor jongeren’, is ‘gastvrij, maar niet grenzeloos’, ‘houdt van dynamiek’, is ‘een tikkeltje stoer’ en ‘leeft vanuit het christelijk geloof’.

Samen eten

De woongroep bestaat uit zes aan elkaar grenzende huizen. De tuin en de benedenverdieping van het hoekhuis zijn gemeenschappelijke ruimtes, waar onder meer wordt gegeten. Alle bewoners eten minimaal twee keer per week mee. Eens per maand wordt er een activiteit georganiseerd, zoals een dagje strand, stadswandeling of sportief event. Kandidaten kunnen zich aanmelden via het formulier op timon.nl. Contactpersoon is Femke van Benthem (06.1902.4307, vrijwilligers@timon.nl).

 

Back To Top
×Close search
Zoeken