skip to Main Content

Nieuwe woonwijk bovenop kantoren

Bij het World Fashion Centre komt een heel nieuwe woonwijk. Projectontwikkelaars willen zeshonderd woningen bouwen bovenop kantoren.

NIEUW-WEST – Bovenop de drie kantoorgebouwen bij het World Fashion centre gaan ontwikkelaars Boelens de Gruyter en Kroonenberg Groep zeshonderd woningen bouwen. Ze hebben daarvoor een intentieovereenkomst getekend met de gemeente. De woningen zitten straks in het sociale, midden- en vrijesectorhuursegment. Op de daken komen ook openbaar toegankelijke buitenruimten en ‘buurtversterkende voorzieningen’. Door de toepassing van groene daken, zijn ze ook nog eens extra isolerend. De oppervlakte van de gebouwen verdriedubbelt, en gaat van 33.000 vierkante meter naar negentigduizend vierkante meter. Via bruggen en een openbaar toegankelijk plein kunnen bewoners en bezoekers van het ene naar het andere gebouw komen. Auto’s en fietsen kunnen bewoners onder de grond stallen. Het is de bedoeling dat de bouw van de woningen over anderhalf jaar begint.

Verouderde kantoren
Over drie jaar moeten de woningen klaar zijn. De plannen maken deel uit van een veel grotere aanpak van het gebied tussen World Fashion Center en de ringlijn, waar 2.500 nieuwe woningen moeten komen. In het World Fashion Centre zelf zitten al woningen. In de verouderde kantoren van de derde tot en met de dertiende verdieping wonen nu huurders.

Back To Top
Zoeken