skip to Main Content

Nieuwe weekmarkt op het George Gershwinplein

De Pure Markt Op Het Gershwinplein.

Op het George Gershwinplein in de Zuidas komt vanaf september een nieuwe weekmarkt, met een maximum van dertig marktkramen. De proefperiode duurt tot 2023.

ZUID – Met een proefperiode die loopt tot maart 2023 belooft het een aardig groot project te worden: de nieuwe weekmarkt op het Gershwinplein. Vanaf 2 september staat de markt er, met maar liefst dertig kramen. Als gevolg zal de bedrijvigheid in de Zuidas behoorlijk worden opgeschroefd. Met verwachte bezoekers uit de buurten, nabijgelegen stations en de omringende kantoren zal het een drukke boel worden. En dat is ook de bedoeling, zo liet stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel in een reactie weten: ,,We willen een levendige wijk creëren en een wekelijkse markt draagt daaraan bij. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de ondernemers, bewoners en bezoekers.” Dat is ook hoog tijd, want al jaren klinkt op en rond het George Gershwinplein de roep om meer levendigheid en een markt. Zo organiseerde Zuidas in 2017 al een brainstorm met bewoners en ondernemers om ideeën uit te wisselen en verbeteringen op gang te brengen. Er werd geopperd dat een tafeltennistafel of een schaakspel welkome aanvullingen zouden zijn, maar vooral klonk de roep om een ‘echte markt’. En die komt er nu.

Ontmoetingsplaats

Ondernemer Marc Schoonebeek gaat die markt organiseren. Enthousiast laat hij weten: ,,Het is fantastisch dat in een nieuwe wijk als Zuidas nu ook een sociale ontmoetingsplaats komt. Het wordt een groeibriljant, een unieke markt waar marktkooplieden met een bewezen reputatie gaan staan. Je moet het echt gaan beleven.”

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Eric Dix)

Lees ook:

Parkconciërges in Vondel- en Amstelpark

Back To Top
Zoeken