skip to Main Content

Parkconciërges in Vondel- en Amstelpark

Parkconciërges Houden Een Oogje In Het Zeil.

De gemeente heeft parkconciërges aangesteld voor het Vondelpark en het Amstelpark. Zij zullen het aanspreekpunt zijn voor bezoekers en het park schoon houden.

ZUID ‘Een gedeelde achtertuin’, zo noemt de gemeente de stadsparken. En voor tuinen moet goed gezorgd worden. Vandaar dat er in het Vondelpark en het Amstelpark nu parkconciërges te vinden zijn. Hun taken zijn te vergelijken met die van een boswachter; parkconciërges zullen met passie kunnen vertellen over elk grassprietje in hun aangewezen park, want die kennen zij perfect. Ze zullen de omgeving mooi en schoon houden en een aanspreekpunt zijn voor de bezoekers. Een controlerende functie is hen ook toebedeeld. Bezoekers kunnen door de parkconciërges worden aangesproken op ongewenst gedrag. De conciërges, die te herkennen zijn aan een opvallende oranje jas met het opschrift ‘Parkconciërge’, hebben geen bevoegdheid om bekeuringen uit te schrijven.

Afval

Een van de redenen voor het nieuwe initiatief is de toenemende drukte in de parken. Ook hebben sommige bezoekers maling aan de fatsoensregels en dumpen ze hun afval in de parken. Wethouder Laurens Ivens hoopt dat de nieuwe conciërges dit probleem zullen verminderen. Wel benadrukt Ivens dat bezoekers zelf verantwoordelijkheid blijven. ,,Als je een vol blikje naar het park mee kunt nemen, kun je ook nog steeds een leeg blikje mee terug nemen uit het park.” In totaal krijgen zeven drukke Amsterdamse parken een parkconciërge gekregen. Naast het het Vondelpark en het Amstelpark zijn dat het Rembrandt-, Ooster-, Noorder- en Westerpark. En in Zuidoost het Nelson Mandelapark en het nieuwe park op de Gaasperdammertunnel.

(Foto: Pexels / Karolina Grabowska)

Lees ook:

Hoge huren jagen ambacht uit De Pijp

Back To Top
Zoeken