skip to Main Content

Nieuw geluid tegen racisme

Rondom de Internationale dag tegen Racisme vindt in Pakhuis de Zwijger de Week tegen Racisme plaats. Wat staat vanaf 18 maart op het programma?

OOST – Op 21 maart is de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. Medewerkers van Pakhuis de Zwijger en Comité 21 belichten dit onderwerp vanuit uiteenlopende hoeken en trekken daar een aantal dagen voor uit. Van 18 tot en met 23 maart komen kunstenaars, stadsmakers, experts en maatschappelijke organisaties samen. Er zijn dan workshops, lezingen, netwerkbijeenkomsten dialogen en performances aan de Piet Heinkade 179. Op de eerste dag wordt uitgebreid ingegaan op de oorzaken van de vluchtelingencrisis, migratie en de mensenrechtensituatie in Nederland en Europa. Na een gesprek over racisme op Nederlandse scholen op de 19de, wordt de dag erna toegelicht wat klimaatracisme is en hoe dat moet worden voorkomen. Op de 21ste is er een festival met gesprekken, films, kunst en muziek in het hele ‘pakhuis’. Tijdens dit evenement willen de organisatoren met alle aanwezigen een nieuw geluid tegen racisme en extreemrechts laten horen. De week eindigt met de landelijke demonstratie tegen racisme op 23 maart. De tocht begint om 14.00 uur op de Dam en eindigt bij de Dokwerker. Kijk voor het complete programma op: dezwijger.nl.

Coalitie

Pakhuis de Zwijger is een onafhankelijk platform voor creatie en innovatie in de stad. Comité 21 is de landelijke antiracisme-coalitie, een ‘optelsom’ van onder meer antiracismeorganisaties, migrantengemeenschappen en vakbonden.

Back To Top
Zoeken