skip to Main Content

In bikini en zwembroek naar de schaatsbaan

De komende maanden kunnen je niet meer buiten schaatsen op de Jaap Edenbaan. Maar niet getreurd! Er komt iets leuks voor in de plaats: vanaf 2 mei kun je er relaxen op het strand.

OOST – Vóór de zomersluiting stonden sportievelingen op 24 maart nog even op de Jaap Edenbaan aan de Radioweg. Zoals altijd verdwijnt in de zomer het ijs op de baan, maar dit jaar blijft de baan wél open. Volgens Oost-online wordt het terras voor restaurant Jaap omgetoverd tot zomerstrand, inclusief uitzicht op het groene binnenterrein waar kinderen onder leiding kunnen spelen en bewegen. Het strand gaat op 2 mei open en sluit op 1 september. Het Jaap Edenstrand is geopend op donderdag- en vrijdagavond en in het weekend overdag. Tegen de digitale krant zei directielid Joris Wouters over het initiatief: ,,Kinderen moeten meer bewegen in de buitenlucht. Daarom stimuleren we de jeugd om op het terrein te komen sporten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de jeugd in de stad tegenwoordig, deels door gebrek aan ruimte, veel minder beweegt en dat er dan ook nog eens eenzijdig wordt bewogen. Dat moet beter en daarom bieden we verschillende gratis activiteiten, inclusief begeleiding voor de jeugd. We stellen materiaal beschikbaar en onze mensen stimuleren de kinderen. De ouders kunnen dan onder het genot van zomerse gerechten en dranken vanaf het stadsstrand bij Jaap zien hoe de kinderen zich vermaken,” aldus Wouters tegen Oost-online.

Noorderlicht

De Jaap Edenbaan is een instituut in Oost. Het werd in 1961 als vijfde kunstijsbaan van Nederland geopend door Jaap Eden, de kleinzoon van de legendarische schaatskampioen Jaap Eden. De ijsbaan was vijf keer gastheer voor het NK allround en eenmaal van het NK sprint. Geregeld zijn er speciale events. Zo gaan elke zaterdagavond in de ijshal de discolichten aan voor een potje ‘discoschaatsen’. Op 8 maart konden liefhebbers schaatsen bij een natuurlijk lichtshow: het Noorderlicht.

Back To Top
Zoeken