skip to Main Content

Nicolaas-basiliek paradijs voor kerkmuziek  

Nicolaaskerk

De begaafde Britse specialist in kerkmuziek dr. Giles Brightwell (1970) is neergestreken in Amsterdam. Hij gaat de naam voortzetten van de bekende Nicolaaskerk als paradijs voor kerkmuziek. De dirigent, organist, zanger en muziekdocent wordt in de mis van zondag 31 januari geïnstalleerd als nieuwe muziekdirecteur van de basiliek van de H. Nicolaas, tegenover Amsterdam CS.   

Toonaangevend

Brightwell werkte in meerdere toonaangevende functies in Britse kerken en kathedralen. Ook liet hij jarenlang klassieke kerkmuziek opklinken in de VS, onder meer in Washington DC, Houston en tenslotte in Atlanta, waar hij tot voor kort organist en adjunct-muziekdirecteur was in de gerenommeerde Episcopale kerk van All Saints.

Zijn bijzondere belangstelling gaat uit naar laat 19de eeuwse/vroeg 20ste eeuwse Britse muziek en Engelse kathedraal- en kerkmuziek. Hij publiceerde meerdere artikelen en -recensies en hij componeert ook zelf muziek.

Voetsporen

In zijn nieuwe functie van muziekdirecteur treedt hij nu in Amsterdam in de voetsporen van Michael Hedley, die de begeleiding van de liturgie afgelopen jaren in de basiliek tot grote hoogte bracht.

De Cappella Nicolai o.l.v. Giles Brightwell verzorgt wekelijks de zondagse mis van 10.30 uur.

 

Back To Top
Zoeken