skip to Main Content

Reliek van de Heilige Nicolaas terug in Amsterdam

Reliek Van De Heilige Nicolaas Terug In Amsterdam

Het feest van Sint Nicolaas krijgt dit jaar een extra dimensie in Amsterdam. Een reliek van de H. Nicolaas, bisschop van Myra, wordt op 6 december a.s. bijgezet in de basiliek van de H. Nicolaas, Prins Hendrikkade 73, Amsterdam. Het wordt een plechtige, gezongen mis met mgr. Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam.

Het reliek van de H. Nicolaas is een cadeau aan de bevolking van Amsterdam. Het komt van de Abdij van Egmond, waar de paters Benedictijnen konden nagaan dat dit onderwerp van bijzondere verering al zo’n duizend jaar in hun bezit is. Nu Nicolaas bijna 750 stadspatroon is van de hoofdstad schenken zij zijn reliek aan het bekende kerkgebouw dat in Amsterdam gewijd is aan de H. Nicolaas, prominent gelegen tegenover het Centraal Station. Een gelovig thuis voor vele Amsterdammers.

Feestdag

In Amsterdam wordt nog geen reliek van Sint Nicolaas vereerd. Op zijn eigen feestdag krijgt hij nu zijn eigen plek in de stad, op een goed zichtbare plaats in zijn eigen basiliek, voor iedereen toegankelijk.

Hoewel we nog steeds afhankelijk zijn van technologie om velen te bereiken, willen we toch deze unieke gebeurtenis in de geschiedenis van de stad markeren. Sint Nicolaas is door zijn voorbeeld inspirator van het feest van aandacht voor anderen, van vrijgevigheid en gezelligheid. Juist nu is hier grote behoefte aan!

We hopen dat het reliek de levenswijze van deze gulle mens van barmhartigheid velen mag inspireren.

(Foto: Flickr, Hellebardius)
Back To Top
×Close search
Zoeken