skip to Main Content

Sint Nicolaas blijft voorgoed in de hoofdstad!

Een reliek van de H. Nicolaas, bisschop van Myra, wordt op 5 december a.s. bijgezet in de basiliek van de H. Nicolaas, tegenover het Centraal Station in Amsterdam. De plechtige, gezongen mis met mgr. Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, begint om 10.30 uur.

Het reliek is een cadeau aan de bevolking van Amsterdam van de Abdij van Egmond. Daar gingen de paters Benedictijnen na dat dit onderwerp van bijzondere verering al zo’n duizend jaar in hun bezit is. In de hoofdstad wordt nog geen reliek van stadspatroon Sint Nicolaas vereerd. Op zijn eigen feestdag krijgt hij nu een plek in de stad. Vorig jaar werd het afgelast, nu gaat het door met inachtneming van de actuele corona-voorschriften.

De installatie van het reliek markeert de start van een heel Nicolaasjaar. Met onder meer een nieuwe wandeling langs de drie Nicolaaskerken op de Wallen, lezingen en concerten probeert de parochie Nicolaas meer te verbinden met zijn stad. Een jaar lang wordt vanuit de basiliek aandacht gevraagd voor de barmhartigheid van stadspatroon Nicolaas: voor zijn inspirerende bereidheid steeds open te staan voor een ander. Daarnaast hoopt de parochie Nicolaas dichter bij de Amsterdammers te brengen met het nieuwe Nicolaasbier.

De H. Mis met de bijzetting op 5 december wordt ook gestreamd op www.nicolaas-parochie.nl

Back To Top
Zoeken