skip to Main Content

Deze kleurrijke scooter moeten acceptatie vergroten

Met De Scooter Steun Je COC Nederland!

Deelvervoersbedrijf felyx heeft deze week een kleurrijke Pride-scooter in de stad staan. Een ritje met deze scooter steunt de lhbtiq+ gemeenschap. CCO Shani Cohen: ,,Bij felyx streven we naar een betere wereld”

AMSTERDAM – Amsterdam Pride kan dit jaar, ondanks het 25-jarig jubileum, niet groot uitpakken. Het blijft dit jaar bij kleinschalige evenementen, en zelfs de botenparade kan geen doorgang vinden. Tóch zal de Amsterdam Pride op straat niet voorbij zoeven… Of misschien juist wel. Tijdens de Amsterdam Pride, die van 31 juli tot en met 8 augustus duurt, staat er in de stad een Pride-scooter. Dit is een felgekleurde regenboogscooter van deelvervoeraanbieder felyx. Het doel achter de scooters is de acceptatie van de lhbtiq+ gemeenschap te vergroten. Lhbtiq+ staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse (mensen waarvan het lichaam zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken vertoont),  queer (hier vallen homoseksualiteit, travestie en non-binaire mensen onder), aseksueel, panseksueel (mensen die op alle genderidentiteiten kunnen vallen) en straight allies (heteroseksuelen die strijden tegen homofobie en zich inzetten voor de lhbtiq+ gemeenschap). ,,Helaas is het – ook in Nederland – nog steeds niet vanzelfsprekend dat liefde voor iedereen is en dat je mag zijn wie je wilt zijn. Bij felyx streven we naar een betere wereld waarin natuurlijk duurzaamheid een grote rol speelt, maar diversiteit en inclusiviteit minstens zo belangrijk zijn. Met onze Pride-scooter willen we de lhbtiq+ gemeenschap ondersteunen en representeren in het Amsterdamse straatbeeld, maar ook daadwerkelijk een bijdrage leveren”, aldus Shani Cohen, Chief Commercial Officer van felyx. De opbrengst die met deze speciale scooter wordt opgehaald, wordt gedoneerd aan COC Nederland.

Pride-scooter
Pride-scooter

Belangenorganisatie

COC Nederland is een belangenorganisatie die zich sinds 1946 inzet voor gelijke rechten, emancipatie en maatschappelijke acceptatie van mensen uit de lhbtiq+ gemeenschap in binnen- en buitenland. Op dit moment vertegenwoordigt COC Nederland ongeveer 8.000 leden. En met een ritje in de scooter kan daar nu dus aan bijgedragen worden.

Back To Top
Zoeken