skip to Main Content

Moederschap in het kwadraat

Op 22 maart opent Boekhandel van Noord de Boekenweek met Marlies Kieft en Jocelyn Vreugdenhil. De Noorderlingen schreven beiden een boek over de maakbaarheid van het moederschap.

NOORD – De Boekenweek, die loopt van 23 tot en met 31 maart, heeft dit jaar als thema ‘De Moeder de vrouw’. Op 22 maart luidt Boekhandel van Noord de week in. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom in de zaak op winkelcentrum Boven ’t IJ. De eigenaar heeft boeken uitgestald die bij dit thema passen en twee auteurs uitgenodigd voor een meet & greet. De twee, Marlies Kieft en Jocelyn Vreugenhil, schreven allebei over de maakbaarheid van het moederschap. In Anders Mooi reflecteert Kieft op het leven met haar tienerdochter Pippa die het syndroom van Down heeft. Het is een verhaal over de reis van een moeder die in een onbekend land terechtkomt en met vallen en opstaan leert op te komen voor haar kind én zichzelf. Maar bovenal gaat het over het vinden van je eigen weg als het leven anders loopt dan gedacht.

Dilemma’s

Het boek Middagzwemmers van Vreugdenhil is gebaseerd op eigen ervaringen, over een lesbisch stel met een kinderwens dat op zoek gaat naar een donor. Maar hoe vind je de juiste? Hoe vind je er überhaupt een? Een verhaal over liefde en familie met rake humor en duivelse dilemma’s.

Back To Top
Zoeken