skip to Main Content

Minimalisme in beeld en geluid bij Factor IJ

Factor IJ Aan De Pampuslaan 11.

De expositie ‘Less is more, minimalisme in beeld en geluid’ bij Kunstplatform Factor IJ omvat naast kunstwerken, ook ligconcerten. Op 21 augustus is het laatste concert.

OOST – Factor IJ opende in juli de expositie geopend: ‘less is more, minimalisme in beeld en geluid.’ Deze tentoonstelling is samengesteld door Stichting Polderlicht in samenwerking met Moving Furnituree Records. ‘Less is more, minimalisme in beeld en geluid’ omvat werken uit de kunstuitleencollectie van Factor IJ. Moving Furniture Records verzorgt gratis te bezoeken ligconcerten met minimal music. De tentoonstelling loopt tot en met zaterdag 21 augustus en op die dag is ook het laatste ligconcert om 16.00 uur, door Fani Konstantinidou. Waar minimal art gaat over kleur, compositie, vorm, lijn en textuur in plaats van over maatschappelijke, historische en/of persoonlijke context – gaat minimal music over structuur, ritme, herhaling en klankkleur. Een minimalistisch kunstwerk of muziekstuk biedt maximale ruimte voor de verbeelding van de toehoorder. Loes Diephuis en John Prop van Stichting Polderlicht kozen de meest minimalistische kunstwerken uit de collectie van Factor IJ en stelden daaruit deze tentoonstelling samen.

Concentratie

Het betreft vooral schilderijen en grafiek, veelal uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, aangevuld met een paar kleine (licht)objecten. Het eveneens in Oost gevestigde platenlabel Moving Furniture Records werd gevraagd bijpassende concerten te verzorgen. De muziek vraagt om concentratie en kan het best liggend worden ondergaan. Bezoekers wordt aangeraden een (yoga)matje mee te nemen! De concerten zijn gratis toegankelijk. Aanmelden via info@factor-ij.amsterdam.

(Foto: Citynieuws)

Lees ook…

Eerste bewoners Betondorp keren terug

Back To Top
Zoeken