skip to Main Content

Meedenken over hondenbeleid

Waar mag de hond nog lekker los rondrennen? Waar moet uw huisdier aan de lijn? En waar mag hij niet meer komen? Het stadsdeel vraagt bewoners te reageren op een voorstel over gebieden waar honden los mogen lopen.

NIEUW-WEST – Volgens het voorstel mogen honden rondrennen aan de oostkant van het Rembrandtpark, maar moeten ze aan de westkant aangelijnd blijven. Rond de Sloterplas geldt: aangelijnd rondom het strand, rondrennen op de grote velden aan de westelijke en oostelijke oevers. Ook voor andere delen van Nieuw-West zijn er kaarten met losloop-, verbods- en gebieden waar de hond aangelijnd moet blijven. Een uitrengebied moet groot genoeg zijn om de hond een flink stuk te laten lopen, afgebakend door natuurlijke begrenzing. Bovendien moet het gebied ook divers genoeg zijn voor de hond. Maar er moet ook rekening worden gehouden met andere dieren en planten in de omgeving en natuurlijk in balans zijn met de beschikbare ruimte. Het stadsdeel streeft naar een voorstel waarin zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters zich kunnen vinden. Er zijn vorig jaar bijeenkomsten geweest over het hondenbeleid waarna bovengenoemde gebieden zijn ingetekend.

Zienswijze
Op de ene bijeenkomst kwamen vooral mensen af die een hond hebben, terwijl een andere bijeenkomst ook veel niet-hondenbezitters trok. Ondanks dat het stadsdeel denkt een goed beeld te hebben van alle wensen, kunnen bewoners tot en met 17 december hun zienswijze indienen over het hondenbeleid. Deze zienswijzen kunnen schriftelijk worden ingediend bij het stadsdeel. Stuur een mail met onderwerp ‘Zienswijze hondenbeleid’ naar joris.zevenbergen@amsterdam.nl. Of per post naar Stadsdeel Nieuw-West, t.a.v. Joris Zevenbergen, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Zie voor het voorstel de website van de gemeente, type in de zoekfunctie ‘Voorstel nieuw hondenbeleid’, of ga naar het stadsloket van Nieuw-West aan het Osdorpplein.

 

Back To Top
Zoeken