skip to Main Content

‘Mediteren voor Dummies’ in Noord 

Lessen ‘mediteren voor Dummies’, een ontdekkingsreis naar zingeving. Noord trapt het nieuwe jaar af met overdenkingen en zo veel mogelijk innerlijke rust. 
 

NOORD – Op 6 januari verzamelen Noorderlingen zich om 15.00 uur bij de Bethelkerk voor een stiltewandeling van Zinnig Noord. Dit is een organisatie die mensen samenbrengt en ‘tussen alle gekte zoekt naar iets om in te geloven’. De wandeling draait om het ‘liefdevol onder ogen zien van je eigen levensverhaal’ en het omarmen van imperfectie. Volgens de initiatiefnemers voel je dan meer verbondenheid en compassie. Zomaar even stil zijn en daarna de diepte ingaan, is echter niet voor iedereen weggelegd. Zelfs niet in Noord, waar toch voldoende rustige plekken zijn. Vaak hebben we het te druk in ons hoofd, zijn we te  gestrest. Redenen zat om maar dóór te gaan. Spiritueel consulent Inge Koning, van Inge’s Zen Zone leert starters mediteren, dat kan liggend, zittend, staand en wandelend. De zes lessen zijn in de periode van 10 januari tot en met 14 februari, elke donderdag van 19.30 tot 20.30 uur, bij Noord Straalt, een ruimte aan de TT Vasumweg 24A voor gezondheid, spiritualiteit en educatie. De hele cursus kost €50 een afzonderlijke meditatie kost €15. Voor aanmeldingen zie de facebookpagina van Inge’s Zen Zone.

Zelfliefde
Vanaf 16 januari 20.00 uur komt de Tolhuistuin aan de IJpromenade met Zin, een ‘ontdekkingsreis naar moderne zingeving’. In zes weken worden tradities uit het Westen en Oosten binnenstebuiten gekeerd om antwoorden op moderne levensvragen te vinden. De rode draad van het programma is liefde in brede zin: vriendschappelijke liefde, universele liefde en zelfliefde. Het programma is nog in ontwikkeling. Houd de facebookpagina van de Tolhuistuin in gaten. Via jonathan@zinnignoord.nl kun je een plekje reserveren (á €10).

Back To Top
Zoeken