skip to Main Content

‘Jeu de Boulevard’ in De Aker

‘Jeu De Boulevard’ In De Aker

Wie zich in de vakantie verveelt, kan in De Aker een balletje gooien. Jeu de boules is hip aan het worden.

NIEUW-WEST – De Valutaboulevard in De Aker heeft sinds kort twee jeu de boules-banen. Hier kunnen buurtbewoners op zwoele zomeravonden een balletje komen gooien. De aanleg van de banen zijn een initiatief van buurtbewoners, onder wie Nico de Nijs, die met het idee kwam een ‘Jeu de Boulevard’ aan te leggen. Het stadsdeel juichte het initiatief toe en hoopt dat er meer bewoners komen met dit soort ideeën, zo zei bestuurder Ronald Mauer bij de opening van de baan. De jeu de boules-baan moet een plek worden waar iedereen een balletje kan gooien, of gewoon even kan bijpraten op de daar geplaatste bankjes. Net als onder de platanen in een willekeurig Frans dorpje, een tafereel dat men op vakantie regelmatig ziet.

Steeds populairder
De initiatiefnemers zien de nieuwe baan als een ontspannen manier om met elkaar in contact te komen. Het Franse behendigheidsspel met de ballen wordt ook overigens ook in Nederland steeds populairder. Bij cafés worden steeds vaker zand- of grindbakken aangelegd waarin jonge gasten zich storten op pétanque, zoals het ook wel heet.

Laagdrempelig
Het spel is weliswaar laagdrempelig, maar kent ook fanatiekere beoefenaars. Zo zijn er in Osdorp, Badhoevedorp, Lijnden en Bovenkerk heuse Jeu de Boules-verenigingen. De vereniging in Osdorp heeft ook nog een eigen speelveld, aan de Buziaustraat bij de Calandlaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken