skip to Main Content

Elektrische Zonnebloemauto te huur in Nieuw-West

Elektrische Zonnebloemauto Te Huur In Nieuw-West

De Zonnebloem heeft een elektrische auto voor mensen die afhankelijk zijn van rolstoel of scootmobiel.

NIEUW-WEST – De Zonnebloem verhuurt al vijf jaar aangepaste auto’s voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel. Deze auto’s hebben ruimte voor vier andere personen, waardoor de minder valide ook samen met anderen op pad kan gaan. Nu is er ook een elektrische variant van deze ‘Zonnebloemauto’. Deze staan in Utrecht, Arnhem en in Amsterdam. De voertuigen staan in Amsterdam in Nieuw-West, bij het bedrijf Welzorg dat ook andere hulpmiddelen verhuurt, in samenwerking met Vattenval. Dit is het bedrijf waar Nuon tegenwoordig onder valt. Wethouder Sharon Dijksma is blij met de auto. ,,Schone, slimme en toegankelijke mobiliteit voor iedereen is belangrijk. Daarom sluit deze elektrische Zonnebloemauto zo goed aan bij de ambities van Amsterdam”, zo zei ze bij de onthulling van het nieuwe elektrische voertuig.

Vrijwillige chauffeurs
Wie een Zonnebloemauto wil rijden, kan daarvoor een reservering doen online of telefonisch. Vervolgens kan de wagen worden opgehaald bij Welzorg Auto op Maat aan Pelerin 1. Wel moet een rolstoel- of scootmobielgebruiker van te voren een pas aanvragen die eenmalig tien euro per uur kost. De auto voor een dag huren kost €40. De eerste honderd kilometer zijn dan inbegrepen, net als alle laadkosten. Boven de honderd kilometer kost de auto nog eens €0,20 per kilometer. Wie niet kan rijden kan een beroep doen op een van de vrijwillige chauffeurs van De Zonnebloem.

Regelmatig acties
Als de elektrische auto niet beschikbaar is, zijn er bij Welzorg ook ‘gewone’ Zonnebloemauto’s te huur. Net als de elektrische auto kost deze ook €40 per dag. Het huren van de auto wordt niet vergoed door de verzekering, maar er zijn wel regelmatig acties waardoor het huren van de wagen iets goedkoper wordt. Meer info op welzorg.nl/auto-op-maat/zonnebloem/

Back To Top
×Close search
Zoeken