skip to Main Content

Israëlisch restaurant Neni in Citroëngarage 

Israëlisch Restaurant Neni in Citroëngarage 

De voormalige Citroëngarage aan het Stadionplein is bijna helemaal verbouwd. Binnenkort zal  restaurant Neni er zijn deuren openen, een internationale keten met inmiddels tien zaken. 

ZUID – De Citroëngarage uit 1962, bij de ingang van het Olympisch Stadion, is een iconisch gebouw. Nadat de auto’s er vertrokken, is het in oude luister hersteld. Na pop-up horeca, krijgt het gebouw nu met Neni een definitieve bestemming. Neni is een Israëlische keten die in Europa en Israël straks tien vestigingen heeft. Zo zit Neni in Tel Aviv en Wenen, Berlijn, Hamburg en op Mallorca. Het restaurant heeft de eerste letters van de voornamen van de kinderen Haya Molcho: Nadiv, Elior, Nuriel en Ilan. De Israëlische Haya kookte altijd al de sterren van de hemel aan de Naschmarkt in Wenen en droomde van een eigen restaurant. Drie van haar vier zoons gingen met dit idee aan de slag en Neni was geboren. Het imperium heeft inmiddels negen zaken en de tiende zit er dus aan te komen in Amsterdam. Op de menukaart staan vooral gerechten uit de lokale keuken. Dit betekent veel humus met tahin uit de Levant en wijnen uit het gebied. Verder dus heel veel mezze, kleine geurige en kleurige hapjes. Het eten heeft een hoog Ottolenghi-gehalte. Maar de Amsterdamse vestiging biedt straks meer.

Ook afhaal
Er komt een cocktailbar met de naam lemonman (met een vette knipoog naar Citroën) en een pizzabar. Bij de deli kun je het lekkers uit het restaurant ook mee naar huis nemen. En ze hebben er een bakkerij voor de pizza’s en flatbreads waarmee je die heerlijke humus naar binnen lepelt. In totaal kunnen er 400 man in het restaurant. Dat Neni zich in de voormalige Citroëngarage vestigt, is te danken aan restaurantontwerper Ronald Huiskamp. Tijdens zijn buitenlandse trips at Huiskamp vaak bij Neni en zo kwam hij op het idee Neni Amsterdam te pitchen bij de ontwikkelaar.

Back To Top
×Close search
Zoeken