skip to Main Content

Minder eenzaam dankzij bieb Reigersbos 

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is in Reigersbos gestart met het project ‘Ouderen in de Wijk’. Elke donderdag kunnen ouderen naar de seniorenmiddag voor een paar uur gezelligheid. 

 

ZUIDOOST – Ouderen in de Wijk is drie jaar geleden opgezet door de bibliotheken in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Doel is om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Het project bereikt inmiddels 600 Amsterdamse ouderen. In Reigersbos is de seniorenmiddag elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. Stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing verrichtte samen met OBA-directeur Martin Berendse de kick-off van het project in OBA Reigersbos, waarop meer dan 50 senioren waren afgekomen. Jadnanansing: ,,Het project voorziet duidelijk in een behoefte.” Ook OBA-directeur Martin Berendse onderschrijft het belang van het project: ,,Reigersbos is een van de gebieden in Amsterdam waar eenzaamheid onder ouderen een groot probleem is.” Met ‘Ouderen in de Wijk’ bereikt de OBA oudere Amsterdammers die de bibliotheek voorheen niet of weinig bezochten. Senioren kunnen binnenlopen voor allerlei activiteiten, zoals lezingen, het leren van digitale vaardigheden, workshops, voorlichtingsbijeenkomsten, uitstapjes en nog veel meer. Ook is er gelegenheid om met buurtgenoten koffie te drinken.  

 

Ook elders… 

De OBA bestaat uit 27 vestigingen in Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. Met 177.000 leden, ruim 3,5 miljoen bezoekers en bijna 7.000 activiteiten per jaar is de OBA de meest bezochte culturele ontmoetingsplaats in Amsterdam. Naast Reigersbos draait het project ‘Ouderen in de Wijk’ ook in de OBA’s Banne, Buitenveldert, Mercatorplein, Buitenveldert en Spaarndammerbuurt én in vier Amsterdamse verzorgingstehuizen en seniorencomplexen. 

Back To Top
Zoeken