skip to Main Content

Groene hemel voor stadstuiniers

Groene Hemel Voor Stadstuiniers

In de lente vraagt elke tuin om een opknapbeurt. Menke Peper, de nieuwe eigenaar van het tuincentrum in het Twiske, staat iedere stadstuinier met raad en daad bij.

NOORD – Menke Peper runt met haar compagnon al zeven jaar De Tuinvrouw, een bedrijf dat gespecialiseerd in stadstuinieren. Sinds 1 januari 2019 is ze daarnaast ook de nieuwe eigenaar van het tuincentrum dat al 35 jaar aan de Adriaan Loosjesstraat 40 in het Twiske zit. Peper droomde altijd al van een tuincentrum en greep haar kans toen er één te koop stond. In haar zaak, De Groenwinkel, adviseert ze stadstuiniers en leidt ze hen naar de mooiste planten en bomen voor hun (stads)tuin, balkon, geveltuin of dakterras.

Fruitbomen

In Het Parool vertelde Peper onlangs voor welke planten de tijd nu rijp is. ,,Het is leuk om iets eetbaars in je tuin te hebben, dan kun je daar van genieten. De eetbare planten die het goed doen zijn vijgen, bessen en frambozen. Maar ook kruiden als tijm, rozemarijn en salie doen het goed.” Via Facebook strooit ze ook met tips. Zo geeft winterheide volgens haar ‘al vroeg in het voorjaar kleur aan je tuin’. Ook is Peper lyrisch over de heuchera, een plant ‘met een prachtige structuur op het blad’. Benieuwd? Op donderdag, vrijdag en zaterdag is haar centrum open

Back To Top
×Close search
Zoeken