skip to Main Content

Hiep hiep hoera voor Floradorp

Op de tweede zondag van april vindt weer de Binnenhofstraat Fair plaats. Deze editie is extra feestelijk: Floradorp wordt 90!

NOORD – De bewoners van Floradorp vieren al jaren samen de lente. Dat doen zij tijdens de Binnenhofstraat Fair op de tweede zondag van april. Op de rommelmarkt van 14 april wordt extra uitgepakt. Omdat Floradorp zijn negentigste verjaardag viert, treedt Ton van Rooij op. Met zijn accordeon zal hij voor en samen met het publiek Hollandse meezingers spelen en zingen. Ton is de broer van de in 2016 overleden Jos, dé accordeonist van het Buikslotermeerplein. Zoals elk jaar staan er van 10.00 tot 17.00 uur ruim vijftig kramen met uiteenlopende spullen, van servies en (kinder)kleding tot plantenstekjes. De organisatie roept iedereen op om te komen om ‘het echte Amsterdam-Noord-gevoel’ te beleven.

Woningwetwoningen

Floradorp is aan het eind van de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd. Veel woningen in de binnenstad werden destijds onbewoonbaar verklaard. De gemeente bouwde in Floradorp woningwetwoningen voor grote gezinnen, met drie of vier slaapkamers, die voldeden aan de minimumeisen. Daardoor kwamen de woningen in aanmerking voor een rijksbijdrage. De woningen moesten zo laag mogelijke huren hebben omdat de beoogde huurders weinig te besteden hadden. Door de decennialange traditie van grote kerstboomverbrandingen is de buurt tot ver buiten Amsterdam bekend.

Back To Top
Zoeken