skip to Main Content

Food, films & interviews bij FC Hyena

De komende maanden zijn er opnieuw ‘Food & Film-avonden’ bij ‘boutique cinema’ FC Hyena in het Hamerkwartier. Gastvrouw is ook dit jaar weer voormalig AT 5-presentatrice Bianca Tan.

NOORD – Op 25 maart jongstleden was de aftrap van een nieuwe reeks ‘Food & Film-avonden’ bij FC Hyena. Koen van Brunschot, voormalig chef-kok van onder meer Hotel de Goudfazant, was de eerste gast. De laatste gast in de reeks is Miljuschka Witzenhausen, vooral bekend van haar programma’s voor de culinaire zender 24Kitchen. Zij staat op de agenda voor 24 juni. Wat haar keuzefilm wordt, is nog een verrassing. Wat wél zeker is, is dat Bianca Tan haar vragen zal stellen over ‘eten, alledaagse dingen en lastige zaken’. Gastvrouw Tan maakte jarenlang culinaire programma’s voor AT5. In 2013 voltooide ze een documentaire over culinair journalist Johannes van Dam: De Keuken van Johannes. Tijdens de Food & Film-avonden kan het publiek ook vragen stellen. Op 22 april komt Petra Possel naar de bioscoop aan de Aambeeldstraat 24 en op 20 mei komt Sander Overeinder. Possel recenseert restaurants voor NRC en schreef diverse culinaire reisgidsen. Haar keuzefilm is Les Sauveurs du Palais, een film van Christian Vincent over een chef-kok uit de Dordogne die door de Franse president wordt aangesteld om de keuken in zijn paleis te leiden en te maken krijgt met de jaloezie van collega-chefs.

Hippies

Overeinder, de gast van de maand erna, is eigenaar en chef-kok van restaurant As in Zuid. Ook is hij een van de initiatiefnemers van het zomerrestaurant op Vuurtoreneiland. Hij kiest voor een film van Taggart Siegel, The Real Dirt On Farmer John. Dit ‘docudrama’; gaat over een excentrieke boer die een traditioneel boerenbedrijf verandert in een vrijplaats voor hippies en kunstenaars totdat de schulden zich opstapelen. De Food & Film-avonden beginnen om 19.30 uur en kosten €17 per persoon, inclusief een hapje en drankje.

Back To Top
Zoeken