skip to Main Content

Gezelligheid rond Paard van Noord

Tijdens het openingsfeest hadden buurtbewoners de grootste lol. Wat kunnen zij de komende tijd verwachten van het Paard van Noord?

NOORD – Op 15 december barstte het openingsfeest van het Paard van Noord los. Kinderen liepen rond met zakken friet, draaiden rondjes in de zweefmolen of renden over het voetbalveld. Ouders kletsen bij in de circustent of rond de vuurkorven, terwijl ze ondertussen glühwein dronken of in een oliebol hapten. Dat het ijskoud was, leek niemand te deren. Als het aan Bas Kok ligt, voorzitter vereniging Paard van Noord, komen er nog veel meer van dit soort ontmoetingen. In het begin zullen die voornamelijk buiten plaatsvinden. ,,Denk aan een kleinschalige fancy fair, ochtendkraampjes op Koningsdag en het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi op het kunstgrasveld naast de kraan. Zodra wij een binnenruimte hebben, kunnen we ook als cultuurpodium programmeren. We kunnen nog niet zeggen of we in 2019 al een dergelijke – tijdelijke – ruimte bij de kraan zullen realiseren.”

Werkpaard
Kok noemt de betonkraan ‘een icoon van industriële historie’. Dit ‘werkpaard’ was ooit belangrijk voor de bouw van een groot deel van Noord. In 2014 wilde de gemeente de kraan afvoeren, maar dankzij de inzet van Kok en zijn vereniging werd de kraan gerestaureerd en blinkt hij nu op zijn oude plek langs Zijkanaal 1 tegenover de Kaneelappelstraat 26 in de Bongerd. Ook buurtbewoners droegen een steentje bij en verrichtten maandenlang vrijwillig opruim- en sloopwerkzaamheden.

 

Back To Top
Zoeken