skip to Main Content

Gemeente wil kunst terug van Slotervaart

Gemeente Wil Kunst Terug Van Slotervaart

De gemeente wil de kunst terug die ze ooit had gekocht voor het nu failliete Slotervaart Ziekenhuis. Zoals de kleurrijke glaswand gemaakt door Karel Appel.

NIEUW-WEST – De gemeente wil uit de boedel van het failliete Slotervaart Ziekenhuis kunstwerken terug die aan het ziekenhuis waren uitgeleend. De gemeente claimt ook een aantal ‘onroerende werken’, zoals de glasappliqué van Karel Appel in de hal bij de entree, een kleurrijke glaswand. Deze wordt als een topstuk beschouwd en is veel geld waard. Dat het Slotervaart Ziekenhuis zoveel kunst had, komt doordat het ooit een gemeenteziekenhuis was. De gemeente moest de ‘onroerende kunst’ aanbrengen in verband met de zogenaamde percentageregeling, die inhield dat twee procent van de bouwsom aan kunst moest worden besteed.

In ongerede

De curatoren hebben een brief ontvangen van de gemeente, waarin deze verzoekt om ervoor te zorgen dat de kunstwerken niet zoek raken. Bij het Stedelijk Museum is een registratie van kunstwerken in de stad, waaronder dus die in het Slotervaart Ziekenhuis. Het Stedelijk en de curatoren van het ziekenhuis gaan hierover in gesprek.

Back To Top
×Close search
Zoeken