skip to Main Content

Het August Allebéplein leeft op

Het August Allebéplein was sinds de rellen van 1998 berucht. Sinds een paar jaar wordt er druk gewerkt om het plein nieuwe allure te geven. Er wordt druk gebouwd en verbouwd.

NIEUW-WEST – De populariteit van het August Allebéplein is te danken aan het feit dat het aan de Postjesweg ligt en daarmee op de kortste route naar het centrum. Een handige plek dus om te wonen, bijvoorbeeld in de grote zwarte toren Change=, een plek met studio’s voor jonge werkenden. De Lidl verhuisde naar een nieuw pand en er werden speeltuintjes aangelegd. Nu zijn er tussen de moskee aan het plein en Change= bankjes geplaatst en straatwerk aangelegd. Dit jaar nog plant de gemeente er bomen. Daarna wordt het plein ook vernieuwd tussen Albert Heijn en Lidl. Het August Allebéplein begon ooit ook hoopvol in de jaren zestig. Toen was Overtoomse Veld gloednieuw. Er kwamen gezinnen naar de nieuwe wijk voor de ruime, prettige woningen. Trekpleister van het plein was onder andere Cinema West, de enige bioscoop in Nieuw-West. Naast de bioscoop kwam de moskee, die nog steeds de blikvanger is van het plein. Tegenwoordig staat het politiebureau ernaast.

Raddraaiers

De rellen van 1998 ontstonden nadat boze jongeren uit de wijk zich tegen de politie keerden. Daarna ging het een tijdje bergafwaarts met het plein. Maar nieuwbouw en nieuwe bewoners maakten de wijk gemengder en plezieriger.

Back To Top
Zoeken