skip to Main Content

Geen speelpontje in Noorderpark!

Ontwerp Van Het Nieuwe Speeltoestel In Het Noorderpark

Het vorige toestel werd alweer in 2019 verwijderd. Maar nu komt er dan toch een nieuw speeltoestel in het Noorderpark! Alleen het gewenste pontje komt er niet.

NOORD – Het heeft even geduurd, maar in het Noorderpark wordt nog dit kwartaal een nieuw speeltoestel geplaatst. Het object komt te staan op het veld tussen speeltuin het Bloemenkwartier en restaurant Pompet. Het vorige toestel werd in 2019 weggehaald. Het speelobject zag er nog goed uit, maar een team van de gemeente concludeerde dat er potentieel gevaar dreigde. Er ontbraken balustrades, planken zaten los en er was wat hout afgebroken. Ook kwam er ijzer uit het touw waar kinderen aan konden hangen. De reparatie was te omvangrijk en vervanging was een betere (en goedkopere) oplossing. Maar daar ging wel wat tijd overheen. Nu is het zo ver. Het nieuwe speeltoestel wordt duurzaam en zal bestaan uit natuurlijke materialen, waaronder robiniahout. Het krijgt valzand als ondergrond.

Kleine domper
Het speeltoestel is custom made, want het is een combinatie van verschillende toestellen, waaronder een klimtoren met glijbaan. De ideeën voor het nieuwe speeltoestel komen van de kinderen die hun wensen hebben kenbaar gemaakt tijdens het laatste Noorderparkfestival is geweest. Toch is er ook sprake van een kleine domper, want het idee dat tijdens het Noorderparkfestival op de meeste bijval mocht rekenen – een pontje! – zal niet worden gerealiseerd. Het water en de omgeving zouden hiervoor ongeschikt.

(Foto 1: Gemeente Amsterdam)
Back To Top
Zoeken