skip to Main Content

Student met kunstwerk in UMC Utrecht

Sarah McLacken Bij Looking Into Connections.

HKU-kunststudent Sarah McLacken maakte een kunstwerk voor het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Haar werk is nu te zien in het A.A. Hijmans van den Berghgebouw.

UTRECHT – In het A.A. Hijmans van den Berghgebouw van het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht is een kunstwerk te zien van beeldend kunstenaar Sarah McLacken. Dit kunstwerk – getiteld ‘Looking into Connections’ – maakte McLacken in het kader van het kunstparticipatieproject van het KF Hein Fonds. Bij dit project wordt een eindexamenkandidaat van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) gekoppeld aan een maatschappelijke instelling. Voor die instelling moet een project worden gemaakt. Het doel is om een jonge kunstenaar een eerste professionele opdracht te bieden en betrokkenen van de instelling bij het project te betrekken. McLacken was blij met deze kans. Ze vertelt CITY: ,,Het komt niet veel voor dat er een kans is om zelf te kiezen voor het concept achter het kunstwerk, het materiaal, de grootte van het kunstwerk en de locatie. Dit project gaf mij de kans om een sculptuur te maken dat van dichtbij en verschillende verdiepingen van boven bekeken kan worden.”

Geïnspireerd

Sarah McLacken betrok bij de totstandkoming van ‘Looking into Connections’ studenten en medewerkers van het UMC Utrecht. Het was voor haar niet direct duidelijk welke kant het project op ging. Ze vertelt: ,,Vanwege de covid-restricties startte ik vanachter een computerscherm. Ik pakte elke kans die ik kreeg om verschillende mensen van het UMC te ontmoeten. Het was door deze gesprekken dat ik geïnspireerd raakte in de dokter-patiëntrelatie. Ik kreeg ook veel verschillende interessante medische materialen om mee te experimenteren. Het duurde vele maanden, experimenteren en discussies voordat ik ideeën kreeg voor een visie van het kunstwerk.”

(Foto: Sarah McLacken)

Lees ook…

Bio-super Ekoplaza opent nieuwe winkel

Back To Top
Zoeken