skip to Main Content

Eerste geld voor woongebouw Centrumeiland

Eerste Geld Voor Woongebouw Centrumeiland

De Warren, ’s lands eerste zelfbouw-wooncoöperatie, is tevreden over het verloop van de crowdfundingsactie, die deels in de financiering van het project moet voorzien.

OOST – Wooncoöperatie De Warren maakt gebruik van verschillende soorten financiering om haar wens, een woongebouw op Centrumeiland, realiteit te maken. Een daarvan is crowdfunding. Na twee weken leverde de actie al het eerste streefbedrag van €100.000 op. Volgens Architectenweb zet De Warren de crowdfunding nu door om €300.000 op te haken. ,,Dit tweede streefbedrag”, zo vertelt penningmeester van De Warren Jacob-Jan Koopmans op de website: ,,hebben we nodig om onze enorm hoge duurzaamheidsambities ook waar te kunnen maken als er mogelijke tegenvallers voorbij komen tijdens de bouw. Zo kunnen we blijven investeren in ecologische meerwaarde” . Wooncoöperatie De Warren is in 2017 door zeven jonge initiatiefnemers opgericht. Ze werken samen om het wooncomplex op IJburg te realiseren. De coöperatie Warren treedt op als opdrachtgever en beheerder van het gebouw. De leden van de – naar eigen zeggen – eerste zelfbouw-wooncoöperatie van Nederland worden eigenaar van het pand.

Hoog duurzaamheidsgehalte

Inmiddels realiseert de coöperatie met een groep van vijftig ontwerpers, ondernemers en kunstenaars 36 sociale- en middeldure huurwoningen. Het complex zal zich onderscheiden van ‘gewone’ woongebouwen door het hoge duurzaamheidsgehalte en een groot aantal collectieve voorzieningen. Het gebouw, een ontwerp van Nutrified Architecture, wordt naar verwachting begin 2021 opgeleverd.

Back To Top
×Close search
Zoeken